Cum să-ți pregătești mașina pentru toamnă: Sfaturi și Trucuri Utile

Cum să-ți pregătești mașina pentru toamnă: Sfaturi și Trucuri Utile
Cu toamna în plină desfășurare, experimentând deja câteva nopți și dimineți cu temperaturi mai scăzute, este timpul să începi să-ți pregătești mașina pentru schimbările specifice acestui anotimp. Cu câteva sfaturi simple, poți fi pregătit pentru orice aduce toamna pe drumurile tale.
 
 1. Curăță și spală mașina: O modalitate excelentă de a începe este de a oferi mașinii tale o curățare bună.Spălă toate insectele și orice pete de pe parbriz care ar putea împiedica vizibilitatea. Este un moment grozav pentru a curăța și interiorul, deoarece este posibil să fii mai puțin motivat să o faci când vremea se recește.


   
 2. Ceruiți mașina: Înainte ca zăpada să vină și drumurile să fie tratate cu sare sau nisip, este o idee bună să ceruiești mașina pentru a proteja vopseaua de toate elementele pe care le-ar putea întâlni în această toamnă sau iarnă.

   
 3. Verifică ștergătoarele: Verifică ștergătoarele de parbriz și înlocuiește-le dacă este necesar. Ștergătoarele trebuie înlocuite la fiecare 6 luni până la un an. Ștergătoarele mai vechi vor avea tendința de a face mai puțin contact cu geamul și pot scârțâi și vor ajunge doar să murdărească geamul, scăzând vizibilitatea în loc să o îmbunătățească.
   
 4. Covorașe de cauciuc: Te poți gândi să investești în covorașe de cauciuc dacă nu ai făcut-o deja. Acestea sunt esențiale și îți vor proteja interiorul mașinii de apă și noroi, dar și de uzură în general. 


   
 5. Verifică sistemul de frânare: Programează-ți o vizită la mecanic pentru o verificare a sistemului de frânare și asigură-te că discurile, placuțele și lichidul de frână sunt în stare bună. Este recomandat să înlocuiți lichidul de frână dacă ați parcurs 40.000 km sau dacă au trecut 2 ani de la ultima schimbare de fluid sau dacă prezintă un nivel ridicat de umiditate. Un sistem de frânare bine întreținut este esențial pe drumurile umede și alunecoase.
 6. Verifică sistemul de iluminare: Lumina scade semnificativ în toamnă, așa că asigură-te că farurile, stopurile și semnalele de întoarcere funcționează corect. Curăță lămpile și înlocuiește becurile arse.
   
 7. Verifică anvelopele: Verifică presiunea anvelopelor și asigură-te că au o bandă de rulare suficientă, care în general este reglementată de lege a fi de minimum 1.6 mm. Deoarece anvelopele uzate sporesc riscul de acvaplanare şi influenţează negativ performanţele de frânare, vă recomandăm insistent să înlocuiţi anvelopele înaintea atingerii nivelului de adâncime minim legal al căii de rulare. O regulă bună de respectat: înlocuiţi anvelopele de vară la 3 mm, iar cele de iarnă la 4 mm adâncime rămasă a căii de rulare.
   
 8. Verifică sistemul de climatizare și încălzire: Asigură-te că sistemul de climatizare și încălzire funcționează corect. Un parbriz dezghețată și un habitaclu încălzit sunt esențiale în diminețile reci.
   
 9. Schimbă lichidul de parbriz: Un lichid de parbriz cu proprietăți antigel și curățare sporită este important în toamnă, când noroiul și insectele pot afecta vizibilitatea.
   
 10. Verifică bateria: Temperaturile scăzute pot să ducă la epuizarea bateriei. Verifică starea bateriei și înlocuiește-o dacă este necesar.
   
 11. ​​​​​​​Păstrează o pătură și lanterna în portbagaj: Acestea pot fi utile în situații de urgență sau în cazul în care trebuie să aștepți asistența rutieră.

  Prin urmare, o pregătire atentă a mașinii tale pentru toamnă nu doar că îți va prelungi durata de viață a vehiculului, dar te va și ajuta să conduci în condiții de siguranță pe drumurile umede și alunecoase. Nu uita să faci verificări periodice pe tot parcursul sezonului pentru a menține mașina în cea mai bună formă posibilă. Cu toate acestea, să nu uităm că cel mai important aspect în această perioadă este siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Condu cu grijă și responsabilitate în fiecare zi!

Suport clienti L-V: 9 - 17

0742532932 contact@autobob.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!