Ulei transmisie

Afiseaza: 1-24 din 226 produse

 Filtre

Uleiul de transmisie joacă un rol esențial în longevitatea și eficiența oricărei mașini, acesta reducând frecarea dintre componentele mobile ale transmisiei și ajutând la răcirea acestora, ceea ce previne supraîncălzirea și potențialele avarii. Un ulei adecvat asigură o tranziție lină între viteze, îmbunătățind experiența de conducere și eficiența consumului de combustibil. Ignorarea calității sau nivelului uleiului poate duce la probleme serioase, cum ar fi blocarea cutiei de viteze sau chiar deteriorarea completă a acesteia.

Tipuri de ulei de transmisie
Pe piață există mai multe tipuri de uleiuri de transmisie, adaptate pentru diferite tipuri de transmisii: manuale și automate. Fiecare tip de ulei are proprietăți specifice care răspund nevoilor diferitelor mecanisme de transmisie, de exemplu, uleiurile pentru transmisii automate conțin aditivi speciali care ajută la funcționarea corectă a cuplajelor hidraulice. Alegerea greșită a tipului de ulei poate duce la degradarea prematură și la scăderea performanțelor vehiculului, ceea ce este de evitat întotdeauna.

Cum să alegeți uleiul potrivit
Alegerea corectă a uleiului este importantă și trebuie făcută cu atenție, iar pe lângă consultarea manualului autovehiculului dumneavoastră, care oferă detalii despre tipul și specificațiile uleiului necesar, este necesar să țineți cont de vechimea mașinii și de condițiile în care este folosit. Uleiurile moderne sunt formulate pentru a răspunde cerințelor specifice ale transmisiilor noi și avansate, însă pentru modelele mai vechi, poate fi necesar un ulei cu formulări diferite pentru a proteja componentele uzate.

Când să schimbați uleiul de transmisie
Pe lângă intervalul recomandat de producător, trebuie să fiți atenți și la semnele care indică necesitatea unei schimbări premature a uleiului. Acestea includ dificultatea în schimbarea vitezelor, prezența particulelor metalice în uleiul vechi sau o culoare închisă și miros ars al uleiului. De asemenea, condițiile de conducere severe, cum ar fi tractarea frecventă sau utilizarea în condiții de trafic intens, pot solicita schimbări mai frecvente ale uleiului de transmisie pentru a menține performanța optimă a acesteia

Impactul uleiului de transmisie asupra mediului
Utilizarea uleiului de transmisie adecvat nu influențează doar performanța și durabilitatea autovehiculului, însă are și un impact semnificativ asupra mediului. Uleiurile biodegradabile și ecologice sunt acum disponibile pe piață, oferind o opțiune mai prietenoasă cu mediul. Astfel, aceste uleiuri reduc poluarea și sunt mai ușor de reciclat, contribuind la un efort global de reducere a emisiilor nocive și de protecție a mediului înconjurător.

Inovații în tehnologia uleiului de transmisie
Producătorii continuă să inoveze, dezvoltând formule avansate care îmbunătățesc eficiența transmisiei și prelungesc durata de viață a tuturor componentelor. Aceste noi formule oferă protecție superioară împotriva uzurii, rezistă mai bine la temperaturi extreme și optimizează funcționarea transmisiei în condiții variate de conducere. Investiția în tehnologii avansate de ulei de transmisie asigură că autovehiculul dumneavoastră rămâne performant și fiabil pe termen lung.

Alegerea unui furnizor de încredere
La AutoBob.ro, ne dedicăm să oferim produse de cea mai bună calitate și servicii de asistență la nivelul așteptărilor. Oferim atât uleiuri de transmisie adaptate nevoilor specifice ale fiecărui tip de vehicul, cât și consiliere tehnică pentru a vă asigura că alegeți produsul adecvat.

Suport clienti L-V: 9 - 17

0742532932 contact@autobob.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!