Filtre aer

Afiseaza: 1-24 din 1107 produse

 Filtre
Filtrele de aer sunt esențiale pentru protejarea motorului împotriva impurităților externe și pentru asigurarea unui consum eficient de combustibil. Prin filtrarea particulelor de praf, polen și alte elemente nocive, acestea contribuie la extinderea duratei de viață a motorului și la reducerea necesarului de întreținere. Mai mult, un filtru de aer curat poate îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din interiorul vehiculului, protejând sănătatea pasagerilor.

Cum funcționează filtrele de aer?
Filtrele de aer sunt strategic plasate în cadrul vehiculului dumneavoastră pentru a asigura curățarea aerului ce intră în motor. Situate într-o carcasă accesibilă, acestea sunt ușor de verificat și de înlocuit, iar pe măsură ce aerul este aspirat în motor, trece printr-un mediu filtrant care reține impuritățile și permite doar aerul curat să ajungă în camerele de combustie. Acest proces este important pentru prevenirea acumulării de carbon, ce ar putea duce la scăderea eficienței motorului și la creșterea consumului de combustibil.

Tipuri de filtre de aer
Pe piață există o varietate de filtre de aer, fiecare conceput pentru a răspunde nevoilor specifice ale diferitelor tipuri de vehicule. Filtrele de aer pentru motor pot fi fabricate din hârtie plisată, spumă, sau materiale sintetice avansate, care oferă diferite grade de eficiență în filtrare. Fiecare tip are avantajele sale, de exemplu, filtrele sintetice sunt adesea mai rezistente și pot fi curățate și refolosite, iar filtrele de cabină, pe de altă parte, sunt esențiale pentru a asigura un mediu interior confortabil și sănătos, captând alergeni și particule ultrafine din aer.

Când să înlocuiți filtrele de aer
Schimbarea filtrelor de aer este o parte esențială a întreținerii regulare a vehiculului dumneavoastră, iar producătorii recomandă înlocuirea filtrelor de aer la intervale regulate, de obicei o dată pe an sau la fiecare 10.000 – 15.000 de kilometri, în funcție de condițiile de utilizare. Conducerea în zone cu praf excesiv sau poluare poate scurta acest interval. Astfel, o înlocuire regulată previne problemele de performanță ale motorului, însă asigură și un mediu mai sănătos în cabina mașinii. Neglijarea acestui aspect poate duce la costuri crescute pe termen lung și la deteriorarea prematură a componentelor motorului.

Semne că filtrele de aer necesită înlocuire
Este important să recunoașteți semnele care indică necesitatea înlocuirii filtrelor de aer, iar unul dintre cele mai evidente indicii este scăderea performanței motorului, inclusiv dificultăți la pornire și o eficiență redusă a combustibilului. Alte semne includ creșterea emisiilor de gaze, un sunet neobișnuit provenit de la motor și chiar mirosuri neplăcute în cabina mașinii. Toate acestea sugerează că filtrul de aer este înfundat și nu mai poate funcționa eficient, necesitând o înlocuire imediată pentru a evita probleme mai grave.

Alegeți calitatea de la AutoBob.ro
Pentru menținerea performanței optime a vehiculului, este necesar să optați pentru produse de înaltă calitate. La AutoBob.ro, ne dedicăm oferirii unei game variate de produse din domeniul auto, inclusiv filtre de aer de top. Produsele noastre sunt proiectate pentru a asigura funcționarea optimă a vehiculului dumneavoastră în orice condiții. Alegând AutoBob.ro, beneficiați de expertiza noastră în alegerea celor mai bune soluții pentru întreținerea și îmbunătățirea mașinii.
 

Suport clienti L-V: 9 - 17

0742532932 contact@autobob.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!