Uleiuri si Lichide Auto

Afiseaza: 1-24 din 10161 produse

 Filtre
Asigurarea funcționării optime a mașinii dumneavoastră necesită o atenție deosebită pentru selecția și întreținerea uleiurilor și lichidelor auto. Acestea sunt esențiale pentru protecția și eficiența componentelor vehiculului, reducând fricțiunea între piesele în mișcare și prevenind uzura prematură. Uleiul de motor, de exemplu, lubrifiază și ajută la menținerea curățeniei motorului prin eliminarea depunerilor. Astfel, alegerea corectă a acestor fluide este importantă pentru longevitatea și performanța mașinii.

Uleiul de motor: Fundamentul performanței auto
Uleiul de motor este esențial pentru funcționarea corectă a oricărui vehicul, iar rolul său principal este de a reduce frecarea dintre piesele în mișcare, prevenind uzura prematură. În plus, uleiul ajută la menținerea curățeniei motorului prin diluarea depunerilor de carbon și a altor reziduuri. Este necesar să selectați un ulei de motor care corespunde specificațiilor producătorului mașinii dumneavoastră, fie că este vorba despre un ulei sintetic, care oferă o protecție superioară și o performanță îmbunătățită la temperaturi extreme, fie un ulei mineral, potrivit pentru utilizarea zilnică în condiții normale de conducere.

Lichide de frână și antigel: Protecția sub presiune
Lichidul de frână este un alt element important care trebuie verificat și înlocuit periodic, astfel încât acesta transferă forța aplicată de dumneavoastră pe pedala de frână la mecanismul de frânare al roților. Un lichid de frână de calitate va asigura o frânare eficientă și sigură. Totodată, antigelul joacă un rol esențial în reglarea temperaturii motorului, prevenind supraîncălzirea în lunile de vară și înghețul în timpul iernii. Așadar, asigurați-vă că nivelul și calitatea antigelului sunt întotdeauna în parametrii optimi.

Cum să alegeți și când să înlocuiți uleiurile și lichidele
Este important să înțelegeți când și cum să înlocuiți uleiurile și lichidele auto, astfel, puteți să consultați manualul proprietarului pentru recomandările specificate de producătorul mașinii dumneavoastră. De obicei, înlocuirea uleiului de motor se recomandă la fiecare 10.000 - 15.000 de kilometri, dar această cifră poate varia în funcție de condițiile de utilizare și de tipul de ulei folosit. Verificarea periodică a nivelului și calității lichidelor va contribui la prelungirea vieții motorului și la menținerea performanței acestuia.

Importanța alegerii lichidului de transmisie
Lichidul de transmisie este esențial pentru funcționarea optimă și durabilitatea transmisiei autovehiculului dumneavoastră. Acesta lubrifiază componentele mobile, însă și curăță și protejează suprafețele metalice împotriva coroziunii. Înlocuirea la timp a lichidului de transmisie previne problemele costisitoare și asigură o trecere lină între viteze. De asemenea, este important să respectați specificațiile producătorului atunci când alegeți tipul de lichid de transmisie, pentru a menține performanța la nivel optim.

Descoperiți varietatea la AutoBob.ro
La AutoBob.ro vă oferim o gamă completă de uleiuri de motor de înaltă calitate, special concepute pentru a menține performanța optimă a vehiculului. Cu o selecție vastă de branduri de renume și specificații variate, suntem o sursă de încredere pentru toate nevoile de lubrifiere ale motorului. Beneficiați de expertiza noastră în domeniul pieselor auto și consultați ghidurile noastre detaliate pentru a vă asigura că alegeți uleiul de motor potrivit pentru mașina dumneavoastră. La AutoBob.ro, ne străduim să vă oferim produse de cea mai bună calitate la prețuri competitive, astfel încât să vă puteți bucura de o funcționare fără probleme a motorului.
 

Suport clienti L-V: 9 - 17

0742532932 contact@autobob.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!