Ulei motor

Afiseaza: 1-24 din 61 produse

 Filtre

Selectia ta:

Producator: RAVENOL ×
Menținerea unei mașini în condiții optime depinde în mare măsură de selecția corectă a uleiului de motor. Acesta joacă un rol esențial în eficiența și durabilitatea motorului, protejând componentele interne și asigurând funcționarea fluidă a vehiculului. Cu o varietate de opțiuni disponibile pe piață, de la uleiuri minerale la cele sintetice, fiecare tip oferă avantaje specifice adaptate diferitelor tipuri de motoare și condiții de operare. Alegerea corectă a uleiului de motor este necesară pentru prelungirea duratei de viață a motorului și pentru maximizarea performanței generale a mașinii.

Cum să alegeți corect uleiul de motor
Identificarea uleiului de motor adecvat începe întotdeauna cu consultarea manualului de utilizare al mașinii, astfel încât producătorii de autovehicule specifică tipul de ulei recomandat, luând în calcul diversele caracteristici ale motorului, condițiile de operare prevăzute și variațiile de temperatură specifice zonei de utilizare. Există uleiuri minerale, semi-sintetice și sintetice, fiecare având avantaje distincte pentru diferite tipuri de motoare. De asemenea, este esențial să țineți cont de recomandările producătorului în ceea ce privește intervalul de schimbare a uleiului, pentru a maximiza eficacitatea acestuia.

Importanța vâscozității
Vâscozitatea, reprezentată prin numere cum ar fi 10W-40, este un indicator important al modului în care uleiul va performa în diferite condiții atmosferice. Numărul mai mic (precum 10W) descrie performanța uleiului la temperaturi joase, iar numărul mai mare (precum 40) indică eficacitatea acestuia la temperaturi înalte. Astfel, alegerea corectă a vâscozității asigură formarea unui film lubrifiant stabil între componentele motorului, protejând împotriva uzurii și îmbunătățind eficiența generală a motorului în toate condițiile de utilizare.

Avantajele uleiurilor sintetice
Uleiurile sintetice sunt formulate prin procese chimice avansate, fiind capabile să ofere protecție superioară și o performanță îmbunătățită comparativ cu cele minerale. Acestea sunt concepute să funcționeze eficient în condiții extreme, cum ar fi temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, și oferă o rezistență îmbunătățită la oxidare și la formarea de depuneri. Aceste caracteristici fac uleiurile sintetice alegerea ideală pentru vehiculele moderne, cu motoare de mare performanță, chiar dacă prețul lor poate fi mai mare. Utilizarea unui ulei sintetic poate, de asemenea, să reducă necesitatea schimbărilor frecvente de ulei, economisind timp și resurse pe termen lung.

Schimbarea uleiului: O rutină importantă
Înlocuirea uleiului de motor la intervalele recomandate de producător este esențială atât pentru menținerea performanței, cât și pentru prelungirea duratei de viață a motorului. Uleiul uzat pierde proprietățile de lubrifiere și începe să acumuleze particule și reziduuri dăunătoare, care pot cauza uzură internă. Așadar, respectarea unui program strict de întreținere și utilizarea unui ulei de calitate pot preveni aceste probleme și pot asigura funcționarea optimă a motorului.
Varietate de uleiuri de motor
La AutoBob.ro, suntem dedicați să oferim clienților noștri o selecție vastă de uleiuri de motor de înaltă calitate, adecvate pentru diverse tipuri de mașini. Beneficiind de prețuri competitive și un serviciu de asistență de excepție, suntem aici pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru vehiculul dumneavoastră. Fie că căutați un ulei mineral pentru un model mai vechi sau un ulei sintetic pentru un model de ultimă generație, la AutoBob.ro vă punem la dispoziție tot ce aveți nevoie pentru a asigura funcționarea la parametri optimi a mașinii.

Suport clienti L-V: 9 - 17

0742532932 contact@autobob.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!